martes, 24 de septiembre de 2013

La nostra identitat digital i cura de les nostres dades

Hem de tenir cura del que publiquem a la xarxa i quan parlem de nosaltres o de les imatges nostres que publiquem en les xarxes socials. Tothom té un perfil digital en la xarxa i és públic per a tothom. En aquest perfil només es veu allò que s'ha publicat sobre tu o que tu mateix has publicat. Normalment quan volen contractar alguna persona per un treball miren el seu perfil en Internet per veure com és. Per tant, és molt important vigilar el que es publica.
Com es pot observar al marge de la dreta del meu blog he afegit un gadget que consisteix en la meva foto de perfil i una breu descripció meva.

Etiquetes?

En la classe de GTIC hem aprés a que sempre que publiquem una entrada hem de etiquetar-la correctament. Les etiquetes serveixen per organitzar i identificar els continguts del blog. Això facilitarà molt al lector per poder trobar amb més facilitat els temes que s'han tractat en el blog i quins amb més freqüència.
Les etiquetes de cada entrada apareixen sota l'entrada amb el nom de l'autor.
Per poder veure quines etiquetes s'han tractat en el blog he afegit un gadget al marge dret del blog que consisteix en una llista amb les diferents etiquetes tractades i amb un parèntesi al costat indicant les vegades que s'ha fet servir l'etiqueta.

lunes, 23 de septiembre de 2013

Google Drive

En la nostra segona classe de GTIC ens van proposar que fèssim un treball en grup per poder començar a treballar amb el Google Drive. Hem estat el cap de setmana arreglant els últims detalls per poder-ho penjar cada una al seu blog. El treball consistia en fer un document, una presentació, un formulari i un full de càlcul, amb les respostes del formulari, sobre el tema que volguèsim. El tema que nosaltres hem decidit ha estat: "El llibre del passat i del futur". El que hem fet ha estat comparar els llibres de text amb els llibres digitals, veure quins avantatges o desavantatges tenen cadascun i si el llibre digital acabarà substituint al llibre de text convencional. Al utilitzar el Google Drive hem pogut treballar varies persones alhora ja que aquest és un dels grans avantatges del Google Drive.
El primer que hem fet ha sigut crear un document com si  fós un document normal i començar a treballar. Amb la presentació i el formulari l'hem fet igual. En canvi el full de càlcul no l'hem tingut que crear, ja que es crea sol quan envien les respostes del formulari. Per poder publicar aqui mateix els nostres treballs, he hagut de buscar el codi embed i copiar-ho en la pesanya HTML. Aquest treball ens ha servit per poder començar a treballar amb el Google Drive i  saber quines utilitats li podem donar i com fer-lo servir. Ara ja puc dir que aquest treball m'ha servit de molt, ja que abans no savia ni que era el Google Drive i ara sé com funciona i com fer un document, una presentació, un formulari i un full de càlcul amb les respostes del formulari. Aqui us deixo els documents perquè els hi pogueu donar un cop d'ull.

Document:




Presentació:




Formulari:




Full de càlcul

sábado, 21 de septiembre de 2013

Les webquests


Una de les pràctiques que hem de fer a GTIC és saber penjar un vídeo en el nostre blog. Per fer aquesta pràctica he tingut que veure aquest vídeo.

Edu3.cat
(http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=47278&p_ex=webquest)

El vídeo està extret de la pàgina web:  http://www.edu3.cat , dins aquest espai podreu trobar vídeos sobre els temes que vulgueu. La pàgina està dissenyada d'una manera la qual en la pàgina principal t'organitza els vídeos en set temes principals com poden ser les matemàtiques, les ciències socials...
Aquest vídeo precisament el trobaríem en l'àmbit de la tecnologia, la tutoria i les ciències naturals. El vídeo tracta sobre les webquests. Una webquest tracta d'una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Aquesta webquest tracta sobre els signes zodiacals.
Les webquests són un recurs molt pràctic ja que els alumnes es diverteixen alhora que aprenen.

lunes, 16 de septiembre de 2013

Primeres classes


Aquest és el blog d'una futura mestra d'educació infantil. Amb aquest blog pretenc compartir les meves impressions i dificultats que em trobaré en el dia a dia d'una carrera univesitària. Aquest bloc l'he creat a la meva primera classe de GTIC on he pogut començar a veure com anirà la matèria durant el curs acadèmic.