miércoles, 11 de diciembre de 2013

Les quatre metàfores!

En la classe de GTIC hem treballat les 4 metàfores.
La primera metàfora que hem treballat ha estat la metàfora tutorial. Aquesta metàfora ens fa referència a que l'ordinador fa la funció de tutor. Té la seva part bona perquè ens motiva ja que et va recordant si ho fas bé. Però té la seva part negativa ja que té la mateixa finalitat que fa anys, l'únic que ha canviat ha estat el disseny. Abans era fer fitxes i ara és clicar l'ordinador. No canviem el mòdul pedagògic sinó el model.
L'exemple que ens ha ensenyat són les activitats de JClic. L'exemple que he trobat són Recursos Digitals per ensenyar, aprendre i treballar.
La segona metàfora és la metàfora de la construcció. Fa referència a que l'ordinador fa la funció de l'alumne i l'alumne ensenya coses a l'ordinador. Hi ha un canvi de roll. Tu aprens, tu investigues. Això era impossible abans ja que les màquines que aprenen només existeixen avui en dia com el ordinador.
L'exemple que el professor ens va ensenyar és Scratch. Imagina, programa i comparteix. Jo he trobat aquest exemple: Curious George
La tercera metàfora és la metàfora del laboratori.L'alumne fa servir l'ordinador com a simulador. Això té un gran avantatge ja que l'alumne pot fer en poc temps el que en la vida real s'allargaria molt. L'exemple del professor és la Doctora xinxeta i el meu exemple són els petits pasos.
La quarta i última metàfora és la metàfora de la caixa d'eines. Fa referència a que l'ordinador és una eina. Aquí entrem en un conflicte d'idees, perquè hi ha gent que diu que és una eina i hi ha gent que diu que és quelcom més. Una eina podem dir que és el Microsoft Word i en canvi, la Viquipèdia és quelcom més. El meu exemple com a ordinador com a eina és un blog d'alumnes anomenat estoFURRULA.

Les quatre metàfores



No hay comentarios:

Publicar un comentario