viernes, 29 de noviembre de 2013

Com fer mapes conceptuals?

Aquesta setmana a la classe de GTIC hem aprés a utilitzar una eina per poder fer mapes conceptuals. Aquesta eina s'anomena Cmap Tools. És una eina molt eficaç ja que a part de ser gratis la instal·lació és molt fàcil utilitzar-la. Primer de tot s'ha de descarregar el programa, que com ja he dit previàment és gratuïta.
Quan s'obre el programa apareixen varies finestres. La primera que podem veure és com una espècie de MiPC però és on podem trobar els mapes conceptuals que ja hem fet amb el mateix ordinador que estem fent servir o un altre.


La segona finestra que se t'obre és com una espècie de Paint en el que pots construir el teu mapa conceptual. En aquesta finestra tens una pantalla en blanc on clicant dues vegades apareix un quadrat on hem de posar el concepte que nosaltres vulguem. D'aquest concepte podem crear varies fletxes que surtin d'ell o que vagin cap amb ell. Sempre hem de posar verb entre conceptes per poder-ho lligar. També ens surt una petita finestra que en ella és com podem canviar l'estil del nostre mapa conceptual. Per poder guardar el nostre mapa conceptual només s'ha d'anar a Archivo i d'allà anar a Guardar como.


Per començar a treballar amb aquest programa, el professor ens ha donat un text que de títol tenia Dinar de Nadal i hem fet el corresponent mapa conceptual. A continuació us el deixo perquè pugueu veure'l com em va quedar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario