miércoles, 30 de octubre de 2013

Nova eina... Google Sites!

En la classe de GTIC hem après a utilitzar una nova eina el Google Sites. El Google Sites és una eina que serveix per crear webs i compartir-les amb els companys. Aquesta eina és molt similar al Google Drive, però uns dels desavantatges que té es que no es pot veure com edita el company a la mateixa estona que ell ho està fent sinó que per veure el que ha editat s'ha d'actualitzar la pàgina. Per poder crear un Google Sites has de tenir un compte de Google.
Per començar a treballar aquesta eina vam fer una activitat. Aquesta activitat consistia en fer grups i crear un web junts i compartir-la amb els companys i el professor. Jo i les meves companyes hem fet un Google Sites pensant de cara al treball que tenim que presentar al final del semestre anomenat "Bon Comunicador".
El que hem fet ha estat crear una web que tracta sobre Víctor Amela. Hem triat amb ell perquè pensem que és un bon comunicador. En aquesta web hem fet diversos apartats com per exemple Facebook o Twitter que serà on anirem penjant les coses que el Víctor Amela fa mitjançant cada una de les xarxes socials.
A continuació us deixo el link perquè li pugueu donar un cop d'ull.

miércoles, 23 de octubre de 2013

Prezi Vs Power Point

En l'aula hem treballat el programa Prezi com a una altra opció de fer presentacions, sense utilitzar el Power Point.
El primer que em fet en la classe ha estat veure i comentar un blog d'una companya d'aula. Per poder-li donar un cop d'ull a continuació us deixo l'enllaç.
Prezi és una apliació online on podem crear presentacions. És una web per crear exposicions.
Un dels advantatges és que podem afegir gent com amb el Google Drive i així poden editar-ho al mateix temps però hi ha un problema, que es que no veus com està editant al mateix temps sinò que ho veus quan ja ho ha actualitzat.
Disposes d'un espai gros on pot anar distribuint els elements com t'agradi.
Aqui disposeu d'un prezi on explica com serveix el prezi.


Un cop apreses les nocions bàsiques del Prezi se'ns va proposar una activitat. Aquesta activitat constava a fer un Prezi dels colors. Aquí teniu el resultat:

Power Point

Microsoft PowerPoint és un popular programa de presentacions desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Àmpliament usat en diferents camps com en l'ensenyament, negocis, etc. Segons les xifres de Microsoft Corporation, prop de 30 milions de presentacions són realitzades amb PowerPoint cada dia. Forma part del paquet ofimàtic Microsoft Office.
És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador.
Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.
Aquest tipus de presentacions sol ser molt cridaner i molt més pràctic que els de Microsoft Word.
De totes les funcions per a les quals és útil un sistema informàtic, són potser les relacionades amb les imatges les que criden més l'atenció: des dels senzills programes de dibuix que van aparèixer amb les primeres targetes gràfiques, fins als moderns i sofisticats programes de disseny gràfic i CAD (Disseny Assistit per Ordinador), passant pels sistemes de tractament d'imatges, tant estàtiques com en moviment.
Però una part especial del tractament d'imatges és aquesta formada pels programes de presentació, que barregen aquestes imatges amb text i sons per a l'exposició de dades en sales amb un públic més o menys ampli.
PowerPoint, de la companyia Microsoft, és un dels programes de presentació més estesos en l'actualitat. Ve integrat en el paquet Microsoft Office com un membre més, que pot aprofitar els avantatges que li oferixen els altres components de l'equip per a obtenir un resultat òptim.
Amb PowerPoint podem crear tot tipus de productes relacionats amb les presentacions: Diapositives estàndard de 35mm, transparències, documents impresos per als assistents a la presentació, així com notes i esquemes per al presentador.

jueves, 17 de octubre de 2013

Aprenem més sobre els blogs!

Durant uns quants dies hem hagut de llegir-nos un llibre que tracta sobre els blogs. Aquest llibre s'anomena "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents" de Francesc Balagué i Felipe Zayas (Editorial UOC).
Ens hem llegit aquest llibre per saber més sobre el tema però també per comentar-lo a classe i treure-li el suc. A continuació us exposo les idees principals i més importants que nosaltres hem cregut.

" Una de les característiques principals de la web 2.0 és que són els mateixos usuaris els que creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica"
Una web 2.0 fa referència a un fenomen social sorgit a partir del desenvolupament de diverses aplicacions en Internet. Podem distingir una web 2.0 quan el nivell d'interacció és alt i s'actualitza amb les aportacions dels usuaris.
"Blogosfera és el terme amb el qual s'agrupa la totalitat de weblogs."
"Fonamentalment, un blog serveix per exposar i intercanviar idees. És una eina de publicació i comunicació que està especialment preparada per organitzar i emmagatzemar tota aquesta informació." Educastur blog
"Els blogs permeten combinar de manera senzilla el treball a l'aula i el treball a distància, amb totes les possibilitats que això comporta!"
Dins d'aquest llibre també podem trobar un glossari on ens defineix: Blogroll o llista de blogs, comentari, enllaç permanent (permalink), etiquetes i categories, Ping, plugin o "widget", post, retroenllaços (trackbacks) i RSS, feed o sindicació.
Els blogs serveixen per pensar, escriure, compartir i participar.
Els blogs de l'aula es poden dividir en blog de l'aula del professor, blog de professor-alumnes i el blog de l'alumne. El blog del professor ens proporciona informació, ens proposa activitats, ens dóna instruccions, etc. Pot ser sense interacció o amb interacció mitjançant els comentaris o els blogs dels alumnes.
El blog de professor-alumne ens serveix com a portafoli, com a revista de classe o per treballar per projectes.
El blog de l'alumne serveix per donar a terme tasques individuals ja sigui taller de blogs o blog d'activitats complementàries.

L'activitat que em tingut que donar a terme a classe ha estat analitzar un blog educatiu. El blog que jo he analitzat és Soñando Sonrisas...
Aquest blog l'escriu mestres d'infantil. Podem observar que la majoria de publicacions del blog tenen un contingut multimèdia que solen ser imatges. Aquest blog el podem classificar com un blog de professor i serveix per poder veure que van aprenent o fent cada dia els infants.
L'estructura d'aquest blog consisteix en diverses pestanyes on pots viatjar per la web, sortint del blog. Té les etiquetes col•locades a la part superior del blog. Utilitzen la plataforma blogger.
Les entrades tenen una estructura ben simple, tracta d'una descripció de l'activitat i després un suport multimèdia que pot ser tant imatges com vídeos. En la majoria d'entrades té diversos comentaris on l'ajuden o li donen consells per millorar les activitats. Va dirigit tant a professors com als pares dels infants. Té un blogroll en el lateral dret, on podem trobar la biografia de l'escriptora, el canal RSS, i altres gadgets com per exemple un blogroll amb els diferents blogs que l'autora llegeix.
Personalment, el blog i el disseny m'agrada. Un bon punt és la localització de les etiquetes , crec que posar-les a dalt de tot està molt bé ja que facilita molt al lector poder veure quins temes han tractat en el blog i de quins han parlat diverses vegades. També el que està força bé és que al final de cada entrada et suggereix  entrades del mateix blog relacionades.
 En la dreta podem observar un blogroll amb els blogs que l'autora es llegeix. Opino que estaria millor si no hi haguessin tants blogs perquè visualment es veu massa informació acumulada i normalment els visitants del blog no acabin de llegir la llista.

martes, 15 de octubre de 2013

12 PROPOSTES D’ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL PROGRAMA POWERPOINT.

La setmana passada el professor de GTIC ens va fer llegir un document en el que explicava l'ús correcte del power point per fer presentacions.
El professor va destacar alguns fragments del document que els podeu llegir a continuació:
 "Joan Ferrés (1992) ens parla de la funció motivadora del vídeo a l’escola, fent referència a les capacitats que té el llenguatge audiovisual com a transmissor d’emocions i com aquestes poden motivar grups de persones vers unes actituds concretes. Un joc suggerent d’imatges i músiques triades amb una finalitat concreta i muntades amb PowerPoint a manera de seqüència té les mateixes capacitats comunicatives que un fragment de vídeo. En aquest punt seria el professor el qui construiria aquesta seqüència a fi d’iniciar una classe per treballar, per exemple: l’anorèxia i la bulímia en una sessió de tutoria. També podria el Professor encarregar a alumnes de secundària cercar les imatges, el sons i crear el PowerPoint als propis alumnes. En el primer cas l’aprenentatge es donaria en el moment del debat a classe i en segon cas l’aprenentatge també es produiria en el moment de la creació."
"La interacció amb el grup classe ens dóna peu a un grup de propostes interessants,com ara la de crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer una sessió de repàs d’un tema o de coneixements previs diferent i molt motivadora, talment com si es tractés d’un joc realitzat pel conjunt de la classe. En aquests cas les possibilitats d’interactivitat del propi programa acompanyen a la interacció amb el grup classe."
"Si en una diapositiva col·loquem un llorigó( En castellà gazapo. Trampa,. ), podem proposar als nostre alumnes que el trobin. El que tenim d’original en aquest cas és que en clicar sobre el llorigó (que pot ser un text o una imatge mal col·locada o errònia) podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes o un efecte sonor. Per exemple un esquema amb algun terme equivocat."
La classe de GTIC es va centrar en comentar aquests fragments del document i veure alguns exemples de presentacions.

jueves, 10 de octubre de 2013

Com parlar en públic?

L'altre dia a la classe de COED vam mirar un vídeo. Tractava sobre una conferència que donava el senyor Ken Robinson sobre si les escoles maten la cerativitat dels nens. El professor ens va fer veure aquest vídeo perquè treballèssim sobre ell. El treball consistia a agafar apunts sobre la forma en que dòna la conferència i el contigut d'aquesta conferència. Primer ens va posar el vídeo i cadascú va aprendre apunts del contingut i de la forma. Un cop ja visionat el vídeo i cadascú amb els apunts respectius ens vam agrupar en grups. Cada grup havia de posar els seus apunts en comú i treure un treball de grup sobre el contingut de la conferència i la forma en la que el senyor Ken Robinson la dona. El treball un cop acabat l'hem tingut que penjar en el blink perquè el professor pugui observar cadascún dels treballs online. A continuació us afageixo el vídeo perquè li pogueu donar un cop d'ull.

                  

martes, 8 de octubre de 2013

Vídeomotivadors i vídeolliçons!

Fa dues setmanes vam tenir classe de GTIC. El que vam fer va ser llegir varies parts d'un llibre anomenat FERRÉS,J. (1992): Vídeo y educación. Ed. Paidós. Barcelona.
Gràcies a llegir les parts de un nou home, una nova manera de conèixer i un nou llenguatge, vam aconseguir separar algunes de les funcions que fan el nostre hemisferi esquerra i el nostre hemisferi dret del cervell. Vam descobrir que l'hemisferi esquerra, és la part dreta i es dedica a la lectura, l'escriptura, el càlcul, l'aritmètica i  la classificació, abstracció. En canvi, l'hemisferi dret, és la part esquerra del cos i es dedica al reconeixament de cares, reconstrucció de conjunts, dimensions artístiques i simbòliques, síntesis.
D'aquesta separació de funcions  vam poder diferenciar dues maneres de conèixer: instantània i més duradera. 
Tot això va fer que al veure dos tipus de vídeo els vídeomotivadors i vídelliçons. Per poder fer això i veure alguns exemples vem anar a la web edu3.cat .
Els videolliçons són els vídeos del durant, aprens quan veus el vídeo. Un exemple d'aquests vídeolliçons és la Breu història de Catalunya
Aquest vídeo tracta d'una breu història de Catalunya, en el que vas aprenent a mesura que la veu del narrador va explicant.
Els vídeomotivadors són els vídeo del després perquè aprens quan comentes els vídeo. Un exemple és un vídeo que s'anomena Dinner for two que es troba en la web de edu3.cat. Aquest vídeo tracta de dos camaleons que es barallen per el mejar i no presten atenció les coses que estan passant al seu voltant.






sábado, 5 de octubre de 2013

Creative Commons

L'últim dia de classe vem poder distingir de les web que tenen copyright i les que tenen llicència creative commons. El que hem après en aquesta classe és que no podem anar agafant imatges o texts de qualsevol lloc sense demanar permís a no ser que específiqui que aquella web té llicència creative commmons. Copyright sigifica que aquella web, vídeo o imatge té dret d'autor. El dret d'autor és un conjunt de normes jurídiques i principis que regulen els drets morals i patrimonials que la llei concedeix als autors (els drets d'autor), pel sol fet de la creació d'una obra literària, artística, musical, científica o didàctica, estigui publicada o inèdita. Per això el que hem de fer abans de copiar-nos alguna cosa ens hem d'assegurar de que no tingui Copyright i que tingui la llicència creative commons. Les llicències Creative Commons, neixen per compartir i reutilitzar les obres de creació sota certes condicions. Amb les llicències Crative Commons, l'autor autoritza l'ús de la seva obra, però l'obra continua estant protegida.
Davant del COPYRIGHT que vol dir "tots els drets reservats", les Creative Commons proposen "alguns drets reservats".
El meu blog té llicència creative commons, per poder crear-la el que he fet ha estat anar a la pàgina de creative commons i allà anar a llicències i crear una. Quan l'has creat et surt un codi embed que s'ha d'enganxar en el gadget que haurem creat de HTML/Javascript i ja tindrem feta la nostra llicència creative commons que podrem modificar depèn de com voldrem la llicència, com per exemple deixar permetre modificacions en l'obra o pemertre usos comercials de l'obra.
Dos exemples de pàgines web per poder trobar material multimèdia amb llicència creative commons són Flickr i Wikipedia Commons.





jueves, 3 de octubre de 2013

El trajecte...

L'altre dia a classe de GTIC ens van proposar una activitat que consistia en crear un vídeo i publicar-lo al Youtube. El vídeo ha de ser sobre una història, jo i la meva parella, Elisabet, hem volgut plasmar en el nostre vídeo el nostre recorregut de la sortida de la universitat a casa nostra. Per fer-ho el que hem fet ha estat grabar diferents petits vídeos del recorregut i editar-lo amb el editor de Youtube. Aquests són els pasos que hem dut a terme per editar els petits vídeos per acabar tenint un sol vídeo:
  1. Crear una conta de Youtube.
  2. Pujar els vídeos grabats o les imatges, selecciona els diferents vídeos per pujar.
  3. Esperar la pulicació dels vídeos.
  4. Entrar en l'editor de vídeo.
  5. Agafar els vídeos per ordre i col·locar-los en la barra de vídeo.
  6. Treure el volum dels vídeos, per fer això cal posar-se amb el cursor sobre els petits vídeos i sortirà una barra on podreu baixar el volum.
  7. Fer les diferents configuraions dels vídeos, com per exemple la brillantor o el constrast, per fer això anar a solucions ràpides.
  8. Escollir filtres per la imatge.
  9. Retallar tots els vídeos.
  10. Inserir text, si es vol.
  11. Inserir la música que agrada per el vídeo.
  12. Mirar el vídeo per últim cop per veure si està tot correcte i a gust de l'autor, si no és així retocar el que fagi falta.
  13. Publicar el vídeo editat al Youtube.
Nosaltres hem seguit aquests pasos i hem publicat el nostre vídeo al Youtube. A continuació us mostro el nostre vídeo perquè li pogueu donar un cop d'ull. Per poder-vos mostrar el vídeo en el meu blog, el que he fet ha estat anar a comparteix que està sota el mateix vídeo i desprès clicar a insereix on tindrem el codi embed que introduirem a la pestanya de HTML.

                          

martes, 1 de octubre de 2013

Noteflight!


Avui a classe de música hem canviat els instruments pels ordinadors. Hem començat registrant-nos en la web noteflight, i creant una nova partitura. Per començar a aprendre com funciona aquesta web, ens hem dedicat a copiar la partitura de Frere Jacques, que prèviament el professor ha escrit en la seva partitura.
Hem acabat creant un cànon a quatre veus. Aquí us el deixo perquè li pogueu donar un cop d'ull.


               

Netvibes!

L'altre dia a classe de GTIC ens van explicar el Netvibes.
Netvibes és una eina online eficaç per als professionals que organitzen els seus seguiments de llocs web. Aquest panell de control permet en efecte seguir centenes de fonts d'informacions simultàniament i administrar nombroses tasques corrents, via diverses aplicacions de tercers connectades al servei. A més d'afegir i gestionar canals RSS, podràs utilitzar altres eines.
Per poder trobar informació del Netvibes, per a què serveix i com serveix podeu adreçar-vos a aquesta web: Netvibes
  

Rss i scoop.it!

Aquests dies a classe em après que és el RSS i l'Scoop.it i també com utilitzar-los.
Segons la Viquipèdia el RSS és una forma molt senzilla perquè puguis rebre, directament al teu ordinador o en una pàgina web online (a través d'un lector RSS) informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides, sense necessitat que hagis de visitar una a una. Aquesta informació s'actualitza automàticament, sense que hagis de fer res. Per rebre les notícies RSS la pàgina has de tenir disponible el servei RSS i hauràs de tenir un lector RSS. Per això hem afegit dos gadgets al meu blog. El primer gadget que he incorporat al meu blog és un gadget que permet que els visitants es puguin subscriure's a les meves entrades o als comentaris del meu blog. El segon gadget que he incorporat al blog és un Feed on es pot veure les entrades del blog el qual jo m'he suscrit.

Imagen

Scoop.it és una nova forma de reunir informació per mostrar-la i compartir-la d'una manera visualment atractiva a Internet. La definició del terme anglès "scoop" és "primícia". Es tracta d'un sistema que ens permet compartir contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa. El terme que s'empra per definir aquesta activitat és el de "curació de continguts". Prové de l'anglès, "content curation", i si ho apliquem al món d'Internet i els mitjans socials consisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema. Hem treballat el Scoop.it en el blog, creant un compte en aquesta web i afegint un gadget HTML/JavaScript al blog que serveix perquè es pugui anar directament al Scoop.it que he creat. El scoop.it que jo he creat té com a tema l'Educació infantil. Per poder accedir-hi està en un gadget situat en el marge dret del blog.


Bookmarks i marcadors de Google!

En la classe de GTIC hem treballat el Bookmarks i els marcadors de Google.
El Bookmarks és un punt de llibre, aplicat a la informàtica és una eina que ajuda a guardar totes les adreces de pàgines web que l'usuari troba útil i a les que vol accedir fàcilment.
Un exemple de Bookmarks són els marcadors de Google.
Per posar una pàgina web que t'agrada i la vols tenir a Preferits s'ha d'anar a dalt a la dreta i amb el cursor clicar l'estrella que surt. Un cop clicada l'estrella et sortirà una pestanya en la qual es podrà canviar el nom que es vulgui veure per buscar-la. Un cop fet, es clica finalitzat i així és com s'obté un Preferit.
Sempre que s'obri l'Internet sortirà una Barra d'adreces d'interès, allà es trobaran totes les adreces que s'hagin guardat.