martes, 8 de octubre de 2013

Vídeomotivadors i vídeolliçons!

Fa dues setmanes vam tenir classe de GTIC. El que vam fer va ser llegir varies parts d'un llibre anomenat FERRÉS,J. (1992): Vídeo y educación. Ed. Paidós. Barcelona.
Gràcies a llegir les parts de un nou home, una nova manera de conèixer i un nou llenguatge, vam aconseguir separar algunes de les funcions que fan el nostre hemisferi esquerra i el nostre hemisferi dret del cervell. Vam descobrir que l'hemisferi esquerra, és la part dreta i es dedica a la lectura, l'escriptura, el càlcul, l'aritmètica i  la classificació, abstracció. En canvi, l'hemisferi dret, és la part esquerra del cos i es dedica al reconeixament de cares, reconstrucció de conjunts, dimensions artístiques i simbòliques, síntesis.
D'aquesta separació de funcions  vam poder diferenciar dues maneres de conèixer: instantània i més duradera. 
Tot això va fer que al veure dos tipus de vídeo els vídeomotivadors i vídelliçons. Per poder fer això i veure alguns exemples vem anar a la web edu3.cat .
Els videolliçons són els vídeos del durant, aprens quan veus el vídeo. Un exemple d'aquests vídeolliçons és la Breu història de Catalunya
Aquest vídeo tracta d'una breu història de Catalunya, en el que vas aprenent a mesura que la veu del narrador va explicant.
Els vídeomotivadors són els vídeo del després perquè aprens quan comentes els vídeo. Un exemple és un vídeo que s'anomena Dinner for two que es troba en la web de edu3.cat. Aquest vídeo tracta de dos camaleons que es barallen per el mejar i no presten atenció les coses que estan passant al seu voltant.






No hay comentarios:

Publicar un comentario